Geoblog.pl    tealover    Podróże    Autostop Race 2013 do Chorwacji    W drodze na start
2013
kwi

W drodze na start

Polska
Polska, Wrocław

Pozwolono mi się urwać na bezpośredni pociąg do Wrocławia :) Więc z językiem na brodzie, zgrzana i z tobołami wpadłam na peron, jeeeeest, zdążyłam :DDD Jak należało się spodziewać, wszystkie miejsca były zajęte, więc moje spanie polegało na opadającej mi wciąż głowie, co skutecznie mnie wybudzało na 2 sekundy, po czym znowu zasypiałam do momentu, aż znowu nie zjechała mi głowa :P

Pociąg zamiast 7 godzin jechał 8. Pod koniec już naprawdę wszystkim odbijało. Mi skończyła się woda, a pana z napojami już nie było. Staliśmy gdzies na polach, nic nie było wiadomo... byłam tak zmęczona, że stwierdziłam, iż już mi wszystko zwisa, chcę się tylko umyć :P Bo sprint na dworzec i kiszenie się w pełnym przedziale nie należą do przyjemnych czynności. Na szczęście ludzie, z którymi jechałam, okazali się być bardzo w porządku, poznałam m.in. Justynę Bień, znaną fotografkę :))

Gdy zajechaliśmy wreszcie na Wrocław Główny, nie mogłam uwierzyć, że wreszcie skończył się mój dzień z PKP. Dziś łącznie spędziłam w pociągach prawie 11 godzin... wysiadam na peron, a tu piiiiiiiiiiiiiiiiisk, Ziuta, moja koleżanka z liceum! Widziałyśmy się ostatnio 2,5 roku temu, bo każda jest zabiegana i robi masę rzeczy. Ja przyjechałam na Autostoprace, a Ziutek na bal wojskowy, bo studiuje medycynę w wojsku! :O :)

Poszłyśmy na tramwaj 0L, uciekł. Następny nie przyjechał. Kolejny się spóźniał...wizja łazienki i poziomej powierzchni, na której ułożę swoją głowę i odpłynę oddalała się boleśnie, ufffff, przyjechał! A już rozważałam wzięcie taksówki.
Okazało się, że Kędzior też ledwo żyje, więc obie jutro wstajemy rano. Ja aby się przepakować, a Kędzior spakować. Chcemy być na miejscu przed 8. Przyjdzie Miśka z Krzysiem nas pożegnać :))) Pogoda w Dubrovniku zapowiada się wiosennie, grunt, aby nie padało.

Mamy też różne spraye i...
-Masz jakiś nóż?
-Tak, myślałam, że ten będzie dobry.
-Ooo...idealny do krojenia.
-Myślałam raczej o naszym bezpieczeństwie, aby kogoś dźgnąć w razie czego.

!!! :P

Idziemy spać! Trzymajcie kciuki za jutro :)

EDMUND
EDMUND - 2013-04-27 09:57
DOBRA JESTES!!!!!!POWODZENIA!

zula
zula - 2013-04-27 14:49
Wszystkiego dobrego , szczęśliwej drogi !

Sosenka
Sosenka - 2013-04-28 17:45
Domi CB radio w PL kanał 19 za granicą 28.
3mam kciuki :)

BoRa
BoRa - 2013-05-04 17:56
Dialog super -
jednakże lepiej żebyście nikogo nie musiały dźgać !

tealover
Dominika
zwiedziła 15.5% świata (31 państw)
Zasoby: 292 wpisy292 1002 komentarze1002 2165 zdjęć2165 9 plików multimedialnych9

10.09.2020 - 15.09.2020

25.12.2019 - 10.01.2020